Oj vad gott detta kött blev. ca 40 pers buffé150 grader3 kg oxfilé1 marinad. 2 dl rapsolja1 dl vit balsamvinäger1 vitlök solo1 tsk saltsvartpeppar1 kruka persilja2-3 msk små kaprisMarinera köttet helt i första marinaden över natten i kylskåpet. 3 kg oxfilé
Skär upp köttet i tunna skivor och lägg i andra marinaden så att den blandas med köttet. Igår hade vi vänner på besök och vi bjöd på dubbelmarinerad oxfilé och potatisgratäng
Tänkte bara snabbt kommentera det geniala köttet och den idiotsäkra bearnaisen. Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote
Ansa eventuellt segt fett från köttet och rör ihop ingredienserna till marinaden. Oxfilé i ugn. Häll ner marinaden i en påse och låt köttet ligga i den i kylen under dagen
Skär köttet i bitar, lägg det i en skål. Lägg därefter i oxfilén, purjolök, jordnötter, mangon och det kokta riset (koka riset enl anvisning på paket för 4 pers). 450 g oxfilé
Servera oxfilén med krispig grönsallad, vitlökskräm och rostad färskpotatis. Lägg köttet i dubbla plastpåsar, häll på marinaden och låt marinera minst 30 minuter. Grilla köttet på medelvärme 3-4 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 55° (rödrosa) eller 60° (rosa). Vid 65° är köttet genomstekt, vänt flera gånger. Låt köttet vila under lock eller smörpapper i ca 5 minuter innan det serveras. 4 skivor Scan Oxfilé ca 600 g
Marinad och oxfilé. Bryn oxfilén runt om i stekpanna och salta den. Skär upp oxfilén och servera den med pommes friten, bearnaisesåsen, tomaterna och picklad rödlök
Lägg i köttet och rör om så att allt blandas. Skär köttet i tärningar, 2x2 cm. Stek köttet i marinaden i stekpannan ca 2 min. 400 g oxfilé eller ryggbiff