Marinad till kallskuret som passar perfekt tillbufféköttet för sommarens kalla buffébord. Köttet grillades med salt&peppar, sen skivade jag upp köttet och la det i marinaden, och in i kylen några timmar
Marinad till kallskuret som passar perfekt tillbufféköttet för sommarens kalla buffébord. Köttet grillades med salt&peppar, sen skivade jag upp köttet och la det i marinaden, och in i kylen några timmar
Skölj av i kallt vatten så eventuell smuts/jord försvinner (brukar finnas i de grönare delarna). Jag älskar purjolök och att smaksätta den med lite citron eller vitvinsvinäger är grymt gott och ett suveränt tillbehörtill både kött och fisk
Lägg kött och marinad i dubbla plastpåsar och låt marinera över natten. Ta upp och torka av köttet. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan filén i en ugnsform
Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr
Vi gjorde även köttfärsbiffar och till dem god fetaostkräm av creme fraiche och smulad fetaost. Av pojkarnas faster har jag fått två alldeles underbara recept på marinerat kött
Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr
Slå av vattnet och fyll kastrullen med kallt vatten. Lyft upp hela ryggbenet från laxen när ena sidan är slut, så följer alla ben med och det är enkelt att äta fiskköttet på den andra sidan
Slå av nudlarna i ett durkslag och skölj genast med kallt vatten tills de svalnar. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, lägg biffarna i dubbla plastpåsar, häll över all marinad och se till att den täcker allt kött
Ställ kallttill servering. Ställ kallt. Tag upp köttet ur marinaden och torka av. Idag bjuder jag på förslag på vad man kan bjuda på till studentmottagningen