Vi gjorde även köttfärsbiffar och till dem god fetaostkräm av creme fraiche och smulad fetaost. Av pojkarnas faster har jag fått två alldeles underbara recept på marinerat kött
Till garnering. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den så att det blandar sig ordentligt
När allt kött är stekt, häll i allt i pannan igen och tillstätt purjolöken och sesamfröna. Stek köttet i omgångar i lite olja, tills det inte ser rosa ut längre och lägg över i en skål innan du steker nästa omgång
I samma stekpanna som köttetstektes, häll äppelmust och äppelcider och reducera ner till en glaze. Skala och hacka ner fyra äpplen, koka upp tills de är mjuka och mixa sedan med stavmixer till en slät puré
Gå direkt till receptet. I med pepparkornen och köttet och låt vila ett par timmar. Matidéer som jag får tenderar att växa och växa, det är inget jag blir av med utan något som måste omsättas till verklighet
såser, marinader, sallader och lite sött i Allt om mats grilltipstävling nyligen. Om du tänker marinera köttet länge, skippa saltet och ha på det när du steker eller grillar det
Börja med köttet, strimla det och lägg det trångt i en skål. Sen sist har vi firat midsommar, min syster och jag tog våra familjer och for hem till vår lilla hometown
Plocka av alla salviabladen och stek dem snabbt i smör, plocka upp dem ur pannan med stekpincett så du inte får med allt smör, sprid ut bladen över det stekta eller grillade köttet
Denna gången fick det även bli kycklingfilé till festen. Köttsaften från den stekta fläskfileén. Häll lite vitt vin i stekpannan, och låt koka någon minut, häll vinet över köttet
Bakad potatis passar bra till grillat och stektkött. Med bakad potatis och ett kryddsmör med majs, chili och feferoni tillköttet blev det lite cowboy feeling över det hela
Jag lägger köttet i marinad tillsammans med purjolök och champinjoner. Igår var jag ju sugen på skräpmat men idag känner jag mig som vanligt igen så idag blev det en koreansk wok med glasnudlar, bulgogi och gränsaker till middag