Marinerade recept

Marinerad kycklingfilé

Marinerad kycklingfilé

Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in filéerna med grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén
Marinerad fläskytterfilè i ugn.

Marinerad fläskytterfilè i ugn.

Blanda kryddor, olja, soya och ketchup till en marinad. Gnid in marinaden i köttet och lägg sedan alltsammans i en bunke eller plastpåse
Italiensk marinerad fläskfilé

Italiensk marinerad fläskfilé

Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Sätt ugnen på 125 grader. Putsa, salta och peppra filéerna
Marinerade kycklingfiléer (ViktVäktarna)

Marinerade kycklingfiléer (ViktVäktarna)

Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Kall marinerad fläskfilé

Kall marinerad fläskfilé

Servera fläskfilén i tunna skivor på sommarbuffén. Det går bra att ersätta fläskfilén med kycklingfilé
Marinerade räkspett med tagliatelle

Marinerade räkspett med tagliatelle

Stavmixa ingredienserna till marinaden, lägg i räkorna och låt marinera ca 1 timme. Fräs vitlöken utan att den får färg i rikligt med olivolja
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak. Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Kycklinglårfilé/Marinerade ..

Kycklinglårfilé/Marinerade ..

Kycklinglårfilé , tycker jag är mycket saftigare och mer smakrik än vanlig kycklingfilé. Marinerar man det blir det en extrakrydda
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken