Skölj äpplena. Föredela äppelmarmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm. Dela äpplena i vardera fyra klyftor samt skär bort kärnhuset
Sidospår …blev nyfiken på egentliga skillnaden mellan marmelad och sylt - enligt wiki så innehåller sylt fruktkött, och är så klart tunnare i konsistensen, och marmelad är då tjockare och innehåller puré av frukt/bär, och ofta skal
Den kom till då jag hade en påse äpplen kvar som jag fått av en vänlig kollega, och dessutom en underbar päronkompott med vanilj, nästan som en marmelad, som hade serverats till ost
Servera dem varma med smör eller marmelad till kaffe eller te. Om du vill kan du blanda 1 rårivet äpple eller 1 råriven morot i degen till scones. Du kan också blanda i 1 dl sköljda, torkade russin och ev litet ingefära eller kanel. 1 rårivet äpple
Skala äpplen och päron. BLANDAD FRUKTMARMELAD. Eller kanske du bara vill tillreda något enkelt, t ex en marmelad, och äta av den direkt så länge den varar
Marmeladen är till en början vattnig från citronsaften och behöver kokas ner. Lägg en klick marmelad på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med skeden
Sylt/Marmelad. Denna är smaksatt med apelisn, lime, citron, ingefära, kanel och ingefära. Jag har kokat äpplen med vatten, låtit det stå en natt och sen silat bort saften och smaksatt den
Kryddiga drömmar Göteborgs Kex Utvalda Små Digestive Tunna skivor av krispigt grön äppel Ekologisk bergsost från Allgäu (som är en hårdost med väldigt mycket smak) Tomatmarmelad med ingefära Den skarpa alpostens nästa fräna smak gifter sig fullständigt med den kryddiga marmeladen