Här kommer ett underbart gott recept på en marmelad som passar gott till ostbrickan. 3 msk riven ingefära. Koka morötterna, ingefäran och skalen mjuka i saften och vattnet ca 5 minuter. Tillsätt socker och stjärnanis och låt koka ca 45 minuter över svag värme tills konsistensen blivit "marmeladig". 3 msk riven ingefära
Sist vi hade MBT bjöd på jag på ett gäng ostar med en morots- och ingefärsmarmelad till. ) ska man ABSOLUT inte servera någon form av marmelad till ost, ve och fasa, bomber och granater
Kardemumma, ingefära och apelsin. Frukostlycka för mig är en nybakad och frasig frukostfralla med en stor bit chèvreost, denna toppas med en generös klick gyllengul morotsmarmelad
Servera dem varma med smör eller marmelad till kaffe eller te. Om du vill kan du blanda 1 rårivet äpple eller 1 råriven morot i degen till scones. Du kan också blanda i 1 dl sköljda, torkade russin och ev litet ingefära eller kanel. 1 råriven morot
Glasyr känns nästan överflödigt på den här varianten men det var inte dumt att ha lite marmelad till som vi gjort från årets skörd av gröna tomater samt citron
några "kryddstänk" av ingefära, nejlika, chiliflingor och salt. Lantbuljongen var pricken över i när vi åt rotfruktssoppa häromdagen med potatis, morot, purjolök, jordärtkockor, palsternacka och grädde
Det är apelsinsäsong och vi som inte orkar hålla på att koka marmelad eller saft kan utnyttja tillgången på de fina frukterna genom att t ex blanda dem i sallader och desserter
Glasyr känns nästan överflödigt på den här varianten men det var inte dumt att ha lite marmelad till som vi gjort från årets skörd av gröna tomater samt citron
Jag lovade att bloggen skulle innehålla "alltifrån marmelader till knäckebröd och grytor kommer jag dela med mig av tips på allt som har med mat, ätande och drickande att göra