Häll upp krusbärsmarmeladen i rena burkar och låt kallna. Gör marmeladprovet genom att ta lite marmelad på assiett och ställ in i kylskåpet en liten stund
Igår gjorde jag krusbärsmarmelad. Gör marmeladprov. Lägg krusbär och vatten i en kastrull. Om den är klar, häll upp den varma marmeladen på väl rengjorda och torra burkar
Jag har egentligen alltid marmeladen under osten men då hade det inte gjort sig på bild. Senare härjades krusbären av mjöldagg och idag för bäret en tynande tillvaro
Av krusbären jag fick bestämde jag mig till slut för att göra flera saker. Koka krusbären i vattnet under lock i några minuter, bären ska koka sönder
Härligt röd söt marmelad. Marmeladen är klar när den håller geléprovet. Häll en sked marmelad på kall tallrik, drag skeden igenom, när marmeladen inte rinner ihop igen är den klar
Ja, bort sett från saft, marmelad och sylt då. Eftersom mina krusbärsbuskar ännu inte ger några stora mängder bär fick jag ett par liter krusbär av min mamma
I år kokade jag marmelad av bären - en egen kombination av krusbär och kiwi som blev väldigt god. Syltsockret är tacksamt när man kokar marmelad, tycker jag
Rödvinbärs saft & krusbärsmarmelad, lång prommis. Det är så roligt att göra saft sylt marmelad, tyvärr så har vi inte så mycket bärbuskar & frukt träd i vår trädgård, men får väl se till att köpa på mig lite , synd bara attt det tar så många år tills det blir stora
man kan även använda sig av sylt och marmelad om det krisar. 4 dl valfria bär ex 1 dl hallon, 1 dl blåbär, 1 dl jordgubbar, 1 dl björnbär(vid säsong går vinbär, körsbär, krusbär och rabarber också bra). 4 dl valfria bär ex 1 dl hallon, 1 dl blåbär, 1 dl jordgubbar, 1 dl björnbär(vid säsong går vinbär, körsbär, krusbär och rabarber också bra)