Marockansk couscous gryta recept

Marockansk vegetarisk gryta

Marockansk vegetarisk gryta

Servera tillsammans med hirs eller couscous, toppat med färsk koriander, saltrostade solrosfrön och en stor klick turisk yoghurt
Marockansk gryta med kikärtor

Marockansk gryta med kikärtor

Servera med couscous, ris eller bulgur. )- 1 gul lök, hackad- 2 morötter, hackade- 2 vitlöksklyftor, hackade- 1 burk krossade tomater- 1–2 dl vatten- 1 burk kokta kikärtor- 1 tsk spiskummin- 1 tsk torkad ingefära- 1 tsk malen kanel- 1 dl russin eller torkade aprikoser- 1-2 tsk saltBryn lök, morötter och vitlök i olja i tjockbottnad gryta i några minuter
Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 1 st gul lök(ar) 2 burk(ar) konserverade körsbärstomater 1 tärning(ar) grönsaksbuljong 1 msk tomatpuré 2 tsk honung 1 tsk kanel 1 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 500 gram nötfärs 1 msk olivolja 1 st paprika 0,5 st chilipeppar 1 msk färsk ingefära , riven 3 st vitlöksklyfta(or) 10 st aprikos(er) 0 st salt 0 st svartpeppar Myntayoghurt 1 krm salt , krydda efter smak 1 tsk honung 0,5 kruka(or) mynta 2 dl turkisk yoghurt 1 krm svartpeppar , krydda efter smak Tillbehör 400 gram morötter 4 dl couscous Köp receptet Näringsvärde Kcal
Marockansk vegetarisk gryta

Marockansk vegetarisk gryta

Lägg i en stor gryta och strö över alla kryddorna. Lägg i zucchini, låt grytan småputtra i ungefär en halvtimme till
Marockansk gryta med morotssallad

Marockansk gryta med morotssallad

Servera med grytan och couscous. Flytta över dem till en gryta. Låt den fräsa med i grytan. Skär köttet i grytbitar
Snabb Marockansk gryta

Snabb Marockansk gryta

Toppa med koriander eller persilja och servera med couscous. Värm smöret i en tjockbottnad gryta och stek blandningen på medelhög värme i 10 minuter
Marockansk couscous

Marockansk couscous

I den undre tillagas grytan med grönsaker och kött/kyckling och i den övre tillagas couscousen. Ingredienser (grytan)
Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Marockansk färsgryta med myntayoghurt och couscous

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 1 st gul lök(ar) 2 burk(ar) konserverade körsbärstomater 1 tärning(ar) grönsaksbuljong 1 msk tomatpuré 2 tsk honung 1 tsk kanel 1 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 500 gram nötfärs 1 msk olivolja 1 st paprika 0,5 st chilipeppar 1 msk färsk ingefära , riven 3 st vitlöksklyfta(or) 10 st aprikos(er) 0 st salt 0 st svartpeppar Myntayoghurt 1 krm salt , krydda efter smak 1 tsk honung 0,5 kruka(or) mynta 2 dl turkisk yoghurt 1 krm svartpeppar , krydda efter smak Tillbehör 400 gram morötter 4 dl couscous Köp receptet Näringsvärde Kcal
Mustig marockansk gryta

Mustig marockansk gryta

Servera till exempel med couscous, ris eller kamutvete tillsammans med en grönsallad. Bryn oumph-bitarna i olja, salta och peppra och lyft över i en gryta
Snabb Marockansk gryta

Snabb Marockansk gryta

Toppa med koriander eller persilja och servera med couscous. Värm smöret i en tjockbottnad gryta och stek blandningen på medelhög värme i 10 minuter
Marockansk gryta med kikärtor

Marockansk gryta med kikärtor

Servera med couscous, ris eller bulgur. lök, morötter och vitlök i olja i tjockbottnad gryta i några minuter
TAGINE - marockansk gryta!

TAGINE - marockansk gryta!

/ BoelPå bilden ovan syns ett tunisiskt och ett marockansktcouscousfat. tomat på burkLökValfria grönsakeroch rotfrukterPotatis, som halveras eller klyftasOlja t ex olivoljaSmör (kan uteslutas)Kikärter (om grytan är till Couscous)Om man så vill, torkad frukt (vilket jag personligen inte är förtjust i)