En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt med marockansk kryddblandning så får den heta marockanskcouscous
 Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda (finns att köpa hos Aromia ), rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce  och god grönsallad
I den undre tillagas grytan med grönsaker och kött/kyckling och i den övre tillagas couscousen. Min favorit är den traditionella med kyckling och sju sorters grönsaker men det går även att serveras med kött eller lök och russin
Servera grytan med couscous och grönsaker. För mer grönsaker i grytan kan man ju alltid köra i lite paprika eller annat smarrigt, som dessutom ger den något bleka grytan lite extra färg
Gör couscous under tiden. Skär resten av grönsakerna i trevliga lite större bitar. Lägg couscous i en skål och tillsätt citronskal+saft, olivolja och salt
Servera grytan med kokt bulgur/couscous och hackade nötter. Jag tycker att den var väldigt god med de orientaliska kryddorna, de krispiga grönsakerna, nötterna och de söta russinen
Servera till exempel med couscous, ris eller kamutvete tillsammans med en grönsallad. 1 påse Oumph Pure Stripe (Oumph är ett sojabaserat “kött”, quornbitar går också bra, alternativt mer grönsaker). 3 Morötter 1 påse Oumph Pure Stripe (Oumph är ett sojabaserat “kött”, quornbitar går också bra, alternativt mer grönsaker)
tomat på burkLökValfria grönsakeroch rotfrukterPotatis, som halveras eller klyftasOlja t ex olivoljaSmör (kan uteslutas)Kikärter (om grytan är till Couscous)Om man så vill, torkad frukt (vilket jag personligen inte är förtjust i)
Just nu lagar jag väldigt olika mat, svensk husmanskost ena dagen, japanskt nästa, mellanösternmat den tredje dagen, marockanskt den fjärde dagen, polskt den femte dagen, och sedan svenskt igen och sedan något annat