Blommorna är gjorda av flowerpaste och bladen av marsipan. Min man ville bjuda sina arbetskamrater på något bakat, så jag gjorde chokladcupcakes som han tog med till jobbet idag
Det tar tid, man svär en hel del (mest över marsipanen) men smaken är helt fenomenal. Jag tror jag skrivit förut att tårtor är det jag tycker är nästan roligast att baka, mest för att man kan göra så mycket med den (sen ser jag lite mellan fingrarna med alla E- nummer när det gäller just tårtor och färger, fick lite ångest när jag läste Den hemlige kocken så nästa gång ska jag testa att göra egen marsipan
Spackla och täcka tårtan med marsipan gör du samma dag som servering men tårtan blir tio gånger godare om den får stå över natten i kylen och gotta till sig
Ljus sockerkakaJordgubbsvaniljmousseSpacklad med vit marängsmörkrämTäckt med sugarpaste (Ticino)Dekorationerna gjorda i sugarpaste och marsipan, spritsade dekorationer gjorda i kristyr
Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt med marsipan. Rosa och lila tårta med blommor till Eveline. Igår lämnade jag ifrån mig en tårta som skulle med lilla Eveline hem
100 g sockerpasta/marsipan. Det spelar ingen roll vart än man är när man bjuder på dessa söta små pops, de gör alltid en succé och speciellt bland barn
När du kavlat den färdigt så lägger du den över tårtan (lättast är om du har en kavel/non stick kavel som du kan rulla upp sockerpastan/marsipanen på så blir det lättare att lägga över den på tårtan än händerna)
Kavla ut den gula marsipanen och ta ut blommor och sätt runt om tårtan. Rulla små bollar av den röda marsipanen och sätt fast på blommorna med lite grädde
Marsipanen är färgat i brunt och ådrorna har jag gjort för hand ,bara rispat lite kors och tvärs. Jag använde en vit flytande ätbar färg från Wilton och torrborstade över marsipanen