Platta ut de två marsipanbitarna till varsin lika stor rektangulär platta, ca två cm tjock. Lägg plattorna ovanpå varandra och platta ut till ca två centimeter tjocklek
Ingredienser1 dl blötlagda och skalade mandlar3 msk flytande honung1 msk kokosolja1 tsk vaniljSå här gör duBlötlägg mandel några timmar eller över natten, skölj av den skala den
Sicilianska Mandelkakor (MarsipanCookies). 14 januari 2018 @ 19. 09. Det har blivit lite mycket italienskt på sistone, kan väl erkänna att jag fått en smärre mani på att baka det jag provade på Sicilien när jag var på semester
4 egg150 g sukker150 g hvetemel1 ts bakepulver5 dl kremfløteet par dl friske eller frosne bringebær rørt med litt sukker50 g hakkede valnøttermarsipanlokkPisk eggedosis av egg og sukker
Julen är ingen rolig högtid för en matmissbrukare /sockerberoende. Det är en ren kamp i vissa lägen och jag noterar att även lchf-bloggarn och sidor översvämmas av varianter på pepparkakor, lussebullar, julgodis och alla möjliga sorters kakor och gotter
I Norge firas dagen med Hjärtekaka, en marsipankaka formad som ett hjärta och i butiker säljs chokladpraliner i hjärtform, brev och klistermärken med hjärtan och amorpilar osv osv, allt för att man skall kunna på något vis visa sin kärlek till den man älskar
Arbeta ihop matfett och socker till en smidig massa. Tillsätt äggula och rör försiktigt i mjölet. Resultatet blir en mördeg, som du kavlar ut ca 2 mm tjock