Marulk recept

Marulk med ärtsås

Marulk med ärtsås

Marulk, denna fula och köttiga fisk som smakar minst sagt gott. Stek marulksfiléerna i smör tillsammans med salt och peppar
Marulk toppat med bacon, oliver och kapris

Marulk toppat med bacon, oliver och kapris

Marulk är en väldigt god fisk med ett fast kött men kan lätt bli torrt om man översteker den. Här är marulken serverad med medelhavssmaker
Grillad marulk à la Mario

Grillad marulk à la Mario

Men eftersom jag inte bor i New York som Mario, utan i Göteborg, bytte jag ut tonfisken mot marulk som är ett mer lokalt alternativ
Marulk med ljuvlig sås

Marulk med ljuvlig sås

Marulk ligger på tallrikarna och den ligger där tillsammans med en vansinnigt god och färgglad sås, några nykokta primörer och potäter
Marulk med persiljerot

Marulk med persiljerot

Halstra marulksfiléerna i het panna. Placera marulksfilén ovanpå. 6-7 hg Marulksfilé. Dra ner ugnen till 160 grader och ställ in marulksfiléerna till önskad innertemperatur. Garnera med citronskiva på marulken och en klick aoili ovanpå 4 personer. 6-7 hg Marulksfilé