Maräng pavlova med salt recept

Pavlova med lemoncurd och vaniljgrädde

Pavlova med lemoncurd och vaniljgrädde

Det här receptet på pavlova är en enkel kallvispad maräng och lemon curden utgör inga konstigheter. Vispa äggvitorna på medelhög hastighet tills dess mjuka toppar bildas (stanna vispen och titta på marängen)
Pavlova och jag

Pavlova och jag

Vispa grädden och bred över marängen. Och idag har jag förverkligat andra drömmar, men istället för att förska flyga fjäderlätt genom luften och trippa fram på tå, blev min utmaning att göra en fjäderlätt Pavlova, med seg insida och för att göra den till min egen baletttårta, gör jag den med exotiska bär
Pavlova

Pavlova

Gjord för att efterlikna Pavlovas skira balettkjol skapades den underbara marängtårtan som fått hennes namn
Pavlova Peach Melba

Pavlova Peach Melba

Det är en väldigt god och ganska lättlagad dessert, bara det inte regnar och är för fuktigt i luften för då blir det svårt medmarängen tycker jag
Pavlova

Pavlova

En frasig marängtårtamed ett segt inre och ett hål fylld med grädde och färska bär. Sleva upp marängen på ett bakplåtspapper på en plåt till en rund ”tårta”
Pavlova

Pavlova

Carin bjöd på Pavlova till efterrätt eftersom hon vet att mina barn ÄLSKAR hennes maränger. Vispa äggvitor och salt till hårt skum
Pavlova med choklad, lemoncurd och frukt

Pavlova med choklad, lemoncurd och frukt

-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Pavlova med lemon curd

Pavlova med lemon curd

Marängen blir härligt frasig utanpå men lite seg inuti, precis som jag tycker att en riktig pavlova ska vara
Pavlova

Pavlova

därav "dropparna" som bildats på marängen. Vispa grädde och smaksätt ev med lemon curd. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum
Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemoncurd

Hembakade marängbottnar fyllda med syrlig lemoncurd och toppas med grädde, färska bär och choklad. Klicka ut marängen till en tjock tårtbotten på bakplåtspappersklädd ugnsplåt
Pavlova

Pavlova

Fyll marängen strax innan den serveras med lättvispad grädde och rikligt med frukt och bär, t ex banan, kiwifrukt, passionsfrukt, jordgubbar, persikor, avrunnen fruktsallad från burk kan användas
Pavlova

Pavlova

Tillsätt resterande socker och vispa till en glansig, styv marängsmet. Toppa med grädde och skivade jordgubbar
Pavlova

Pavlova

Fyll marängen strax innan servering med lättvispad grädde och rikligt med frukt och bär. Vispa äggvitorna och salt till hårt skum