Det här receptet på pavlova är en enkel kallvispad maräng och lemon curden utgör inga konstigheter. Vispa äggvitorna på medelhög hastighet tills dess mjuka toppar bildas (stanna vispen och titta på marängen)
Vispa grädden och bred över marängen. Och idag har jag förverkligat andra drömmar, men istället för att förska flyga fjäderlätt genom luften och trippa fram på tå, blev min utmaning att göra en fjäderlätt Pavlova, med seg insida och för att göra den till min egen baletttårta, gör jag den med exotiska bär
En frasig marängtårtamed ett segt inre och ett hål fylld med grädde och färska bär. Sleva upp marängen på ett bakplåtspapper på en plåt till en rund ”tårta”
-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Hembakade marängbottnar fyllda med syrlig lemoncurd och toppas med grädde, färska bär och choklad. Klicka ut marängen till en tjock tårtbotten på bakplåtspappersklädd ugnsplåt
Fyll marängen strax innan den serveras med lättvispad grädde och rikligt med frukt och bär, t ex banan, kiwifrukt, passionsfrukt, jordgubbar, persikor, avrunnen fruktsallad från burk kan användas