Maräng. Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen
Varvade med smält choklad och rostad kokos och sådär riktigt spröda men med en seg och härlig kärna. Jag är inte så förtjust i att äta maräng, bara som en kaka
Jag tycker att de blir lite godare och lite segare inuti än "vanliga" kallvispade maränger. Så fort jag har några överblivna äggvitor hemma gör jag maränger
Tillsätt sockret under fortsatt vispning till en seg och blank maräng. Den här pajen har både en fyllning med crème fraiche och ett täcke av maräng, som dämpade syran på ett mycket bra sätt
Enkel paj, välj själv om du vill bre ut marängen eller spritsa den. Och så var det marängen. Bred ut rabarberkompotten över pajskalet och toppa med marängen
Seg och slö och jag har ätit påtok för mycket cheesecake. Det är några olika moment att göra och du behöver en gasbrännare till marängen men det är det värt
Jag har ju en sån himla tur att min älskade man föredrar att laga maten och jag föredrar att baka (och därmed får stå för desserter) så därför fixar han lax och potatis i ugn nu och jag står för den ljuva krusbärspajen med ett marängtäcke på
Marängen blir härligt seg när den har frysts - underbart. Den här tårtan gjorde min mamma varje år till skolavslutningen så jag och kompisarna fick börja sommarlovet med att kalasa på glass, maräng, grädde och jordgubbar i sommarsolen - finns det något bättre att göra en solig sommardag
Botten blev så där härligt seg och lite salt och tuggig av pistagenötterna. Det syns inte på bilden men emellan lagren ligger det lite krossade maränger och ååå så gott det var