När marängbotten är klar och svalnat, skär försiktigt med kniv i mitten så du får två bottnar. En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina
En riktigt enkel tårta som går snabbt att svänga ihop förutsatt att marängbottnarna är färdiga. När familjen växt sig lite väl stor brukar jag baka maränger, och nu sist gjorde jag marängbottnar efter detta receptet och lade dulce de leche och lättvispad grädde emellan och ovanpå samt pyntade med lite hyvlad mjölkchoklad
Receptet är lika enkelt som det är sött och gott, speciellt om du väljer att köpa färdigamarängbottnar kommer du undan med att bara vispa samman nutellafrostingen och montera samman tårtan
Veckans söta - Marängtårtamed kolakräm. Dagen började jag, givtevis, med sovmorgon så länge jag någonsin bara förmådde, och ja, det är lika skönt varje gång
Originalreceptet hittade jag på Icas hemsida men jag valde att baka egna marängbottnar istället för att köpa färdiga då jag gjort det flera gånger förut och vet att de alltid blir godast och så bytte jag ut hallonen och hallongrädden mot färska jordgubbar
En sockerkaks- och marängtårtamed massor av bär och grädde måste vara lösningen. Vet inte hur många varianter som finns där ute på denna, Glömminge tårta, Mammas marängtårta eller Pinocchiotårta