Men gott är det, ja jisses Amalia så gott det är med en marängtårtamednutella. Receptet är lika enkelt som det är sött och gott, speciellt om du väljer att köpa färdiga marängbottnar kommer du undan med att bara vispa samman nutellafrostingen och montera samman tårtan
De är lätta att göra och går att variera dessa i olika smaker och fylla de med vad man gillar så som glass,mousse,frosting,smörkräm,ganache,nutella,jordnötssmör och mycket mer
Vispa grädden och blanda mednutella/aranuts. Därav blir valet till meny en blandning mellan grillat och typiskt svenska smaker med färsk potatis/nypotatis, sparris och självklart jordgubbar och bär till efterrätten
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den svalnat. Blanda i Nutella. Ta ut plåten ur ugnen och flytta över bakplåtspapperen med marängerna till ett galler - annars blir de fuktiga i botten
Vänd ner vaniljsocker, vinäger och de malda nötterna i äggvitorna med en metallsked. Lägg smör och florsocker och nutella i en bunke och vispa tills det blir luftigt
Från Kanel och vanilj kom jordgubbsmarängtårta. Denna gång stod ju även en resa till Brighton och världens coolaste chokladbutik tillsammans med tv-kanalen TLC på spel
Den ena mednutella/hallon och den andra vit choklad/blåbär. Till en fest hade jag uppdraget att baka tårtor, bestämde mig för marängtårtor med rice crispies och olika fyllningar