Maskrosblommor recept

Omelett med maskrosblommor

Omelett med maskrosblommor

Idag blir det en solig lunch med försommarsmak. Maskrosor är en nyttig växt vi borde äta mer av. I salladen blandar jag lite späda maskrosblad som får ersätta ruccola
Maskrossaft

Maskrossaft

1 l maskrosblommor, utan skaft. 11 l maskrosblommor, utan skaft 1,6 l vatten 9 dl socker 2 citroner, saftenKoka upp vatten och socker i en stor kastrull med lock

Äkta maskrosvin

3 l avstjälkade maskrosblommor. Plocka blommorna en solig och varm dag när de är som störst. Nyp av stjälken under blomman

Maskrossirap

Plocka maskrosblommor utan skaft. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
Maskrossirap

Maskrossirap

5-6 dl maskrosblommor (bara det gula) / 2 ekologiska citroner / vatten så att det täcker / dubbla mängden strösocker som avsilad vätska (jag fick ca 6 dl vätska och tog 12 dl socker). Plocka ca 2-3 liter maskrosblommor (använd plasthandskar). 5-6 dl maskrosblommor
Maskrossaft

Maskrossaft

½ l maskrosblommor (bara det gula). Vatten och socker kokas 15 minuter. Skölj blommorna under tiden. Tillsätt därefter blommorna och lite muskot
Maskrossirap

Maskrossirap

Medan jag ändå var i farten och plockade maskrosblommor för tillredning av marmelad passade jag på att plocka lite extra till ett sirapskok

Maskrossirap

Plocka maskrosblommor utan skaft. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär

Maskrosmarmelad

5 dl maskrosblommor, 5 dl vatten, 3 dl syltsocker, 1 lime, 1 citron. Relaterade 5 dl maskrosblommor. Gul, gulare, gulast skrev jag om senast, men gulare ska det bli
Maskrossirap

Maskrossirap

Plocka en stor bukett maskrosblommor. Maskrossirap. I stället för att förbannas över maskrosorna i gräsmattan kan man göra något riktigt smarrigt av dem
Maskrossirap med smak av honung

Maskrossirap med smak av honung

Fyll en panna med 2 liter vatten och lägg i de gula blombladen. Riv av det gula skalet från citronerna och pressa ur saften
Citron- och maskrosmuffins

Citron- och maskrosmuffins

Avsluta med att vända ner maskrosblommor och skal samt saft från citronen. Sött möter syrligt möter blommigt i dessa busenkla muffins som är såväl gluten- som laktosfria
Maskrossirap

Maskrossirap

1/2 l maskrosblommor eller maskrosblomblad. 1/2 l maskrosblommor eller maskrosblomblad
Maskrosgelé

Maskrosgelé

Börja med att rensa maskrosblommorna, det är bara de gula blombladen som ska med. 250 g utslagna maskrosblommor
tre gröna skrubb

tre gröna skrubb

10 maskrosblommor. 10 maskrosblommor 1 dl olivolja. Gräsmattan har fått växa i lugn och ro, vilket daggkåpan gillar
Maskrosmarmelad

Maskrosmarmelad

Ställ det åt sidan men skär limen i skivor och lägg på maskrosblommorna, pressa även en halv citron och häll över
Apelsin- och maskrosmuffins

Apelsin- och maskrosmuffins

Vänd ner maskrosblommorna samt skalet och saften från apelsinen och avsluta sedan med att röra ner det heta vattnet