Idag blir det en solig lunch med försommarsmak. Maskrosor är en nyttig växt vi borde äta mer av. I salladen blandar jag lite späda maskrosblad som får ersätta ruccola
1 l maskrosblommor, utan skaft. 11 l maskrosblommor, utan skaft 1,6 l vatten 9 dl socker 2 citroner, saftenKoka upp vatten och socker i en stor kastrull med lock
Plocka maskrosblommor utan skaft. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
5-6 dl maskrosblommor (bara det gula) / 2 ekologiska citroner / vatten så att det täcker / dubbla mängden strösocker som avsilad vätska (jag fick ca 6 dl vätska och tog 12 dl socker). Plocka ca 2-3 liter maskrosblommor (använd plasthandskar). 5-6 dl maskrosblommor
Plocka maskrosblommor utan skaft. Nu går vi in i den där sylta/safta-perioden och jag tycker det är superroligt att testa göra sylt/saft/marmelad på nya frukter och bär
5 dl maskrosblommor, 5 dl vatten, 3 dl syltsocker, 1 lime, 1 citron. Relaterade 5 dl maskrosblommor. Gul, gulare, gulast skrev jag om senast, men gulare ska det bli
Plocka en stor bukett maskrosblommor. Maskrossirap. I stället för att förbannas över maskrosorna i gräsmattan kan man göra något riktigt smarrigt av dem
Avsluta med att vända ner maskrosblommor och skal samt saft från citronen. Sött möter syrligt möter blommigt i dessa busenkla muffins som är såväl gluten- som laktosfria