Maskrosvin utan jäst recept

Äkta maskrosvin

Plocka blommorna en solig och varm dag när de är som störst. Nyp av stjälken under blomman. Koka vattnet

Mammas maskrosvin,

Tillverkningen av maskrosvin blev olaglig i Sverige år 1978. Lagen skrevs om 1994, så nu är det åter lagligt att tillverka maskrosvin

10 sätt att leva enklare och spara pengar

Maskrosvin har vi gjort några gånger, godare om det får mogna några år. Och det är inte inkomsterna som gör mig rik utan utgifterna som gör mig fattig

Veckan ut

Jag har rensat igenom matkällaren, märkt alla flaskor med saft och hällt ut lite flaskor med maskrosvin som smakade vinäger

Maskrosvin

Följ anvisningarna på vinjästpaketet. Tillsätt 3 liter vatten, sockret och vinjästen. Rensa maskrosorna, ta bort stjälkarna och de gröna kantbladen

Maskrosvin 5 liter

Ha i vinjästen och skaka hinken. Vinjäst. Mitt vin jäste ut på 9 dagar. Plocka maskrosor och klipp sedan bort det gula, lite grönt gör inget

Maskrosvin

3 l maskrosblommor utan stjälkar (endast utslagna). Lägg blommorna i plasthink. Koka upp vattnet och häll det över blommorna

Maskrosvin

Koka upp vattnet och häll över maskrosorna. Låt stå 12 timmar. Sila ifrån blommorna. Rör i sockret och lägg i citronskivorna

Vinum taraxacumiense - maskrosvin

3 l maskrosblommor utan stjälkar. Plocka blommorna en riktigt solig och varm dag när de är som störst. Nyp av stjälken under blomman

Maskrossirap…

Maskrosvin har man ju hört talas om men maskrossirap vet jag inte om jag provat tidigare. Det är inte helt ovanligt att inspirationen kommer från andra matbloggare på detta världsomspännande internet