) Tänkte tipsa om det vi hade i glaset förra helgen, nämligen ett fruktigt, kryddigt Amarone med smak av fat, körsbär, lakrits, mörk choklad och peppar
Till maten drack vi ett gott och mycket prisvärt amaronevin, A Amarone. Det är sådan här mat jag älskar, när råvarorna är de som ger hela middagen en speciell karaktär
Ta gelatinbladen ur vattnet och smält dem i kastrull på svag värme med några matskedar av oströran. Renfilé med amaronesås, parmesanmättad mandelpuré samt ragu på spetskål och rökt sidfläsk
Det där lilla extra tilltugget hittade vi i en tidning, Mat & vänner. Har man tillgång till färsk tryffel så är det en superbonus… Antingen servera ett mousserande vin, ett gott Amarone eller varför inte en klassisk cocktail
Gott sällskap, roliga diskussioner med riktiga vinexperter om bland annat vilket vin som passar bäst till ostbågar, vad man egentligen borde korka upp till Janssons frestelse, varför min bordsherres egen matlagning mest påminde om studsande gummibollar, att vinet doftade badboll från Statoil och hur man på smidigast och mest diskreta sättet minglar i sidled
Tillsätt öl, tomatpuré och kryddor efter tycke och smak. Vinet kanske inte passade 100% till maten men vi tyckte att det var synd att en fin Amarone skulle stå och samla damm i barskåpet. 3 msk tomatpuré. 3 msk tomatpuré