Mat amarone recept

Film, Amarone och ostöverflöde

Film, Amarone och ostöverflöde

Tänkte jag skulle dela upp dem i mindre delar och frysa in så kan man åtminstone använda dem i matlagningen och inget går till spillo
Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Ta gelatinbladen ur vattnet och smält dem i kastrull på svag värme med några matskedar av oströran. Renfilé med amaronesås, parmesanmättad mandelpuré samt ragu på spetskål och rökt sidfläsk
Grillad fläskytterfilé med rosmaringlaze

Grillad fläskytterfilé med rosmaringlaze

Men vi åt och njöt av maten. Stannade i Negrar och besökte vinkooperativet som en gång lär ha uppfunnit Amarone, vinet gjort på torkade druvor
Svampkroketter med tryffelmajonäs

Svampkroketter med tryffelmajonäs

Det där lilla extra tilltugget hittade vi i en tidning, Mat & vänner. Har man tillgång till färsk tryffel så är det en superbonus… Antingen servera ett mousserande vin, ett gott Amarone eller varför inte en klassisk cocktail
Entrecôterullader

Entrecôterullader

Ett gott glas Amarone passade utmärkt till. Plankat direkt från ett recept av Melker Anderson som publicerades i SvD 2012-03-24,  helt fantastisk gott
UNDERBAR PESTO MED CHARKUTERIER

UNDERBAR PESTO MED CHARKUTERIER

Så där, nu var det gjort och vi kan återgå till maten. Fick en flaska Amarone i julklapp av min lillebror
Ny krafter, ny vecka! Yabadabadooooo!

Ny krafter, ny vecka! Yabadabadooooo!

Det var fantastiskt gott, och passade helt perfekt till maten vi åt. Amarone Alpha Zeta. Jösses vad trött jag var i söndagskväll

Kalvlägg med polenta

Pudra över mjöl, smula ner buljongen och slå på vin/vattnet och tomaterna. Drick gärna en Amarone, eller en Brunello til detta

Världens bästa möhippa!

Den här maten har vi lagat.  Det provades Amarone, Nebbiolo och Brolio, och alla vinerna var riktigt goda
Vinpanelen- The Wine Panel

Vinpanelen- The Wine Panel

Gott sällskap, roliga diskussioner med riktiga vinexperter om bland annat vilket vin som passar bäst till ostbågar, vad man egentligen borde korka upp till Janssons frestelse, varför min bordsherres egen matlagning mest påminde om studsande gummibollar, att vinet doftade badboll från Statoil och hur man på smidigast och mest diskreta sättet minglar i sidled

En skön lördag

Tillsätt öl, tomatpuré och kryddor efter tycke och smak. Vinet kanske inte passade 100% till maten men vi tyckte att det var synd att en fin Amarone skulle stå och samla damm i barskåpet. 3 msk tomatpuré. 3 msk tomatpuré