Här har jag samlat åtta receptpå kycklinggratäng, som är enkla och ändå lite sådär vardagsfestliga som du vill att mat ska vara så här när det både är lillelördag och löningsdag
Inte så klassiskt men det blir jättegott och matigare. Dra skägget av dem (detta kräver starka nypor) och släng de musslor som har trasigt skal eller inte stänger sig
Njuter av maten ute i solen. Verkligen smakrik, men inte för stark. Receptet jag bjuder på idag har jag förfinat i många omgångar och resultatet är en Crock Pot-lagad pulled Pork som är himmelskt god
Var inte rädd för att krydda på ordentligt om ni gillar starkmat. Mixa sedan kikärtor, lök, garlic paste, spiskummin, salt, persilja, chili, mjöl, ströbröd och olja i matberedare
Det som gör mig lite extra nöjd med att det är just Bastard som gör det här är att de till skillnad från i stort sett alla andra hamburgerkedjor förutom Max, McDonalds, Burgerking och typ Sibylla (som ju då alla är snabbmatskedjor med fokus snarare på snabb än påmat, kanske med undantag av Max…) så finns verkligen Bastard Burgers runt om i landet
Recept HÄR. Bara att späda med vatten om den blir för stark när du väl ska tina och använda skapelsen. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Och jag är alltid den som har mat kvar på tallriken (eftersom värden och värdinnan lägger upp åt en om man är hemma hos någon och för att restaurangportionerna är enorma) och det känns lite jobbigt faktiskt