Mat till amarone recept

fredagsvin: Amarone Soprasso Della Valpolicella (2352)

fredagsvin: Amarone Soprasso Della Valpolicella (2352)

detta till Janssons frestelse. ) Tänkte tipsa om det vi hade i glaset förra helgen, nämligen ett fruktigt, kryddigt Amarone med smak av fat, körsbär, lakrits, mörk choklad och peppar
Film, Amarone och ostöverflöde

Film, Amarone och ostöverflöde

Tänkte jag skulle dela upp dem i mindre delar och frysa in så kan man åtminstone använda dem i matlagningen och inget går till spillo
Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Håkans festliga nyårsmeny med bästa bubblet

Ta gelatinbladen ur vattnet och smält dem i kastrull på svag värme med några matskedar av oströran. Lättgjorda tilltuggtill välkomstskumpan, som står klara i kylen och bara toppas med rom inför serveringen
Grillad fläskytterfilé med rosmaringlaze

Grillad fläskytterfilé med rosmaringlaze

Men vi åt och njöt av maten. Här har jag använt rosmarin till en grillglaze. Stannade i Negrar och besökte vinkooperativet som en gång lär ha uppfunnit Amarone, vinet gjort på torkade druvor
Svampkroketter med tryffelmajonäs

Svampkroketter med tryffelmajonäs

Det där lilla extra tilltugget hittade vi i en tidning, Mat & vänner. Har man tillgångtill färsk tryffel så är det en superbonus… Antingen servera ett mousserande vin, ett gott Amarone eller varför inte en klassisk cocktail
Entrecôterullader

Entrecôterullader

Ett gott glas Amarone passade utmärkt till. Plankat direkt från ett recept av Melker Anderson som publicerades i SvD 2012-03-24,  helt fantastisk gott
UNDERBAR PESTO MED CHARKUTERIER

UNDERBAR PESTO MED CHARKUTERIER

Så där, nu var det gjort och vi kan återgå tillmaten. Härliga mat, säger jag då. Hemmagjord pesto, fina charkuterier och till det ett finvin
Ny krafter, ny vecka! Yabadabadooooo!

Ny krafter, ny vecka! Yabadabadooooo!

Det var fantastiskt gott, och passade helt perfekt tillmaten vi åt. Så ni märkte att jag inte ens orkade göra något inlägg utan nihar snällt fått vänta till idag istället

Spännande viner från Balkan + bonusviner från Frankrike

Det här är ett vin jag dels skulle vilja prova tillmat, dels vilja testa att lagra. I kustregionen finns områdena Istra, Hrvatsko Primorje, Sjeverna Dalmacija, Dalmatinska Zagora, Srednja och Juzna Dalma-cija

Världens bästa möhippa!

Till förrätt åt vi parmaskinka med KarlJohan-creme på en bädd av skottsallad samt pinjenötter, till huvudrätt blev det mozzarellagratinerad canneloni med spenat och ricotta serverad med ugnsbakad örtfylld tomat, och till efterrätt bjöds det glace au four med lite rom
Vinpanelen- The Wine Panel

Vinpanelen- The Wine Panel

Gott sällskap, roliga diskussioner med riktiga vinexperter om bland annat vilket vin som passar bäst till ostbågar, vad man egentligen borde korka upp till Janssons frestelse, varför min bordsherres egen matlagning mest påminde om studsande gummibollar, att vinet doftade badboll från Statoil och hur man på smidigast och mest diskreta sättet minglar i sidled

En skön lördag

Tillsätt öl, tomatpuré och kryddor efter tycke och smak. Tyvärr var mamma Louise sjuk men pappa och son hängde på tillsammans med en annan familj