Turkiskmatkrönika i Jämtland. I det senaste numret handlar krönikan om den traditionella Medelhavskosten här i Turkiet, mat som ser rätt annorlunda ut jämfört med vad de flesta fått lära sig av Livsmedelsverket
Varje gång jag lagar turkiskmat inser jag att jag gör det för sällan. Ett riktigt trevligt matvin med massor med frukt och snyggt integrerade ekfatstoner
Tryck ner tomatpuré och fräs en stund till. Så jag knåpade ihop den här turkiskt inspirerade grytan med ett öga på gamla recept och en näsa över grytan
En jättemustig och god Turkisk gryta fast med fläskkött, receptet kommer från Annamarias matblogg. Tiril skulle på kalas idag men det blev inställt, så Mattias och barnen åkte istället till Mats, Hanna och Clint i Nordingrå där de varit större delen av dagen
Det gör också turkiskmat. Rund, aromatisk smak. Här är det mezerätterna som har lockat mig, men de här rörorna är ett försök att omvandla turkiska rätter till något som passar i Göteborg och Gällivare