Ställ en form med vatten i nedre delen av ugnen så får du en fin skorpa av ångan. Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Lägg bakplåtspaper i en avlång brödform så att papperet sticker ut över kanterna. Med det här recepter får du en nyttig och gott matbröd, full med godsaker som är perfekt med smör och ost till frukost eller kvällsfika med te
Stäng sedan av ugnen och, ta ut brödet och ta loss det från formen. Tittar in här en kortis denna onsdagskväll för att tipsa om ett riktigt gott och enkelt matbröd jag har testat
Fördela smeten i formen och sätt in brödet i nedre delen av ugnen. Jag ökade på det här receptet till 5 satser (blev lagom för fyra formar) och det funkade utmärkt, men hade också bakmaskin på jobbet att röra med. Sätt ugnen på 200 grader och smörj och bröa en form
Låt svalna en stund i formen och stjälp sen upp på galler. Smörj en brödform på ca 1 liter. Baktips. Förvisso är det rätt långt kvar till jul, men vill passa på att tipsa om det här saftiga brödet som påminner mycket om min favorit, vörtlimpan
Långpanna– klä långpannan med ett bakpapper, tryck ut degen jämnt över hela formen. Forma degen till 2 limpor- lägg dem i en brödform eller på en plåt med bakplåtspapper
Men, och med risk att upprepa mig, det behövs ingen knådning och förutom att du måste forma till degen innan gräddningen behöver du inte ta i degen heller