(Jag hackade dem ganska grovt, då jag ville känna dem och få lite tuggmotstånd. Med det här recepter får du en nyttig och gott matbröd, full med godsaker som är perfekt med smör och ost till frukost eller kvällsfika med te
Matbröd. 22 Jun. 15. 19. Twitter. Facebook. Grova surdegsfrallor med fikon och rostade mandlar. 0kommentarer. Det är något alldeles speciellt med att baka eget bröd
Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl) dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen
Jag är verkligen ingen person som gillar och baka matbröd och bullar. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
Boken bjuder på både matbröd, kex, bullar, muffins, pannkakor, pizza, kakor och tårtor. Filosofin är att baka glutenfritt med så rena och naturliga ingredienser som möjligt, och utan en massa konstiga mixer eller tillsatser
Det händer inte så mycke här på bloggen nu för tiden då motivationen inte är så stor, men att laga mat, och baka matbröd det gör jag dagligdags med glädje här hemma och på jobbet
Jag har tidigare bara sett det i form av mjöl, som jag använt i olika matbröd och andra bakverk. Visserligen är det visst potatisens egen dag idag, men någon potatis kommer det inte att serveras på bloggen idag
Du kan sylta dem och använda som smaksättning till både mjuka kakor och matbröd m m. Den här konserven håller sig bra utan att frysas om du har kalla förvaringsutrymmen