Matbröd grovt recept

Grovt matbröd

Grovt matbröd

Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
Grovt matbröd med hela korn

Grovt matbröd med hela korn

Detta brödet är inget för dem som inte gillar frön eller hela korn i sina bröd. Men jag tror att barn som får bröd med hela korn har lättare för att acceptera det när de blir äldre, även om de har en period med frö-vägran
Grovt bröd

Grovt bröd

4 dl grovt rågmjöl. Grovt bröd är perfekt vid en innetemperatur av 98 grader. 4 dl grovt rågmjöl. 2 formbröd
Glutenfria matbröd!

Glutenfria matbröd!

Här är även receptet på mitt bröd som jag lagade igår, ett riktigt bra bröd som man kan utveckla med goda smaker
Nyttigt Matbröd

Nyttigt Matbröd

(Jag hackade dem ganska grovt, då jag ville känna dem och få lite tuggmotstånd. Med det här recepter får du en nyttig och gott matbröd, full med godsaker som är perfekt med smör och ost till frukost eller kvällsfika med te
Matbröd med äpple

Matbröd med äpple

6 dl grovt rivna äpplen. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, vetemjöl, äpple, salt och rågsikt
Grovskållat matbröd

Grovskållat matbröd

2 dl grovt rågmjöl. Låt vattnet (4 dl) nästan koka upp i en kastrull. Blanda med rågmjöl, havregryn, salt, socker och olja
Grovt formbröd

Grovt formbröd

Ingredienser 50 g (1 pkt) Kronjäst för Matbröd, färsk 750 g (ca 7,5 dl) filmjölk 45 g (ca 1/2 dl) olivolja en skvätt att smörja brödformarna med 140 g (ca 1 dl) mörk sirap 60 g (ca 1/2 msk) salt 225 g (ca 2, 5 dl) solrosfrö lite till dekoration 70 g (ca 70 g) linfrö 45 g (ca 1/2 dl) vetekli (kan uteslutas) 1000 g (ca 16,5 dl)  dinkelmjöl fullkorn 60 g (ca 1 dl) vetemjöl till utbakningen

Vitt matbröd med valnötter

- Tillsätt socker, salt och grovt hackade valnötter, ta sist mjölet lite i taget och arbeta in i degen till den precis släpper från kanterna
Grov rågkaka med russin

Grov rågkaka med russin

Fritolkning av ett recept på rågkakor i boken "Baka matbröd" från Ica.   Ett utsökt rågbröd med russin, i praktiskt "portionsformat"
Dagens recept: Grovt rågbröd

Dagens recept: Grovt rågbröd

I stället för rågmjöl kan du ta grahamsmjöl eller matbrödsmjöl av något slag. Grädda matbröd antingen på plåt med bakplåtspapper eller i smorda formar