Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Jättegott, saftigt och lättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen
Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig. Rör ner mjöl och salt och rör om tills det är väl blandat, det blir en kladdig och lös deg
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Bröd ska enligt min mening vara lättbakat, grovt, mustigt, saftigt, fiberrikt och nyttigt och gärna med många olika vitaminer, mineraler och Omega 3-fettsyror som samverkar med varandra
Det är något mittemellan matbröd och traditionell fruktkaka. Bli inte förskräckt över den långa ingredienslistan, för det här brödet är väldigt lättbakat, och supersupergott
Min man däremot har på både smör och ost och äter det som vanligt matbröd. Hur man än väljer att äta det så är det ett supergott och lättbakat bröd som jag verkligen rekommenderar dig att prova