Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt. Häll smeten i en smord brödform, toppa med linfrön och solroskärnor och ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 20 minuter. 2 tsk bikarbonat
Ojojoj vad jag ligger efter med bloggandet. Blanda mjöl, havregryn, bikarbonat och salt i en skål. I helgen gjorde jag klart det sista med kursen jag läst denna termin och har därmed lite mer fritid, hoppas ju på att kunna blogga ikapp
Vörtkryddor som finns färdiga på påse innehåller tyvärr gluten, så här har jag blandat ett saftigt nötbröd med de kryddor som traditionellt ingår i julens godaste bröd
) kan det vara gott med lite nybakat bröd till frukost. I mitt standardrecept finns det anvisningar för att smaksätta med både anis och fänkål men nu finns det även en liten påse med färdiga ”brödkryddor” som du kan använda
1 tsk bikarbonat. 1 tsk bikarbonat. Det här är ett av mina favoritbröd. Det går snabbt att baka, innehåller mycket fibrer och frön och blir härligt saftigt och gott
Jag har mest bakat matbrödmed jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Sojayoghurten som jag använde är väldigt tjock och krämig i konsistensen, så därför blandade jag med vatten