Smula jästen i en bunke och lös med vattnet. Helgerna här hemma, eller söndagen iaf, starta ofta med nybakat bröd till frukost och jag tänkte publicera ett nytt recept på snabb-bakade frallor
Jag känner mig riktigt nöjd med att ha hittat ett recept på ett knådfritt matbröd, för sist jag bakade matbrödmedjäst stod jag nämligen och knådade mest hela dagen, tror jag
Smula ner jästen i mjölken och tillsätt sirap, salt och lite mjöl i taget. 50 g jäst. Lägg länderna i var sin brödform, 1½ l, klädda med bakplåtspapper. 50 g jäst
Lägg brödet sedan på en smord plåt och skåra brödet på några ställen med en vass kniv. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar. 25 g färsk jäst (1 paket) eller motsvarande mängd torrjäst (½ förpackning)
Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig
Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv. Pensla därefter brödet med vatten. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst. ½ paket jäst (25 g)
Häll i vatten, olivolja, socker, salt och allt mjöl och smula till sist ner jästen. Häll försiktigt i allt mjöl medans ni fortsätter att röra om ordentligt