Matbröd med jäst recept

Läckert matbröd

Läckert matbröd

Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det
Enkelt, knådfritt, hembakat matbröd

Enkelt, knådfritt, hembakat matbröd

Jag känner mig riktigt nöjd med att ha hittat ett recept på ett knådfritt matbröd, för sist jag bakade matbrödmedjäst stod jag nämligen och knådade mest hela dagen, tror jag
Smarrigt matbröd

Smarrigt matbröd

Ha i så mycket mjöl att den är lätt att arbeta med men ändå lite kladdig. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet
Vitt matbröd

Vitt matbröd

Pudra över lätt med vetemjöl och täck bunken med plastfolie. Häll över lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Saftigt matbröd

Saftigt matbröd

Smula ner jästen i mjölken och tillsätt sirap, salt och lite mjöl i taget. 50 g jäst. Lägg länderna i var sin brödform, 1½ l, klädda med bakplåtspapper. 50 g jäst
Godaste matbrödet

Godaste matbrödet

Ett supergott och relativt lättbakat bröd med en härlig konsistens. Smula ner jästen i en degbunke och häll i vattnet
Matbröd i långpanna

Matbröd i långpanna

50 g jäst. Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten och mjölk (37 grader). 50 g jäst. Matbröd i långpanna
Vitt matbröd med knaprig skorpa

Vitt matbröd med knaprig skorpa

Lägg brödet sedan på en smord plåt och skåra brödet på några ställen med en vass kniv. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar. 25 g färsk jäst (1 paket) eller motsvarande mängd torrjäst (½ förpackning)
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Om man vill kan man pensla brödet med smält smör medan det är varmt, för att få en glansigare yta på det
Grovt matbröd

Grovt matbröd

Forma runda bröd med skeden och platta till lite så att de blir jämnare gräddade. Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig
Matbröd från italien

Matbröd från italien

Gör ett par längsgående skåror i degen med en vass kniv. Pensla därefter brödet med vatten. (37 grader) Smula ner jästen i en bunke med lite av vattnet tills det är upplöst. ½ paket jäst (25 g)
Nordafrikanskt matbröd.

Nordafrikanskt matbröd.

Pensla bröden med uppvispat ägg. Lös jästen i det fingervarma vattnet. Placera på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 15 min. 25 g jäst
Matbröd med havregryn (manitoba)

Matbröd med havregryn (manitoba)

Häll i vatten, olivolja, socker, salt och allt mjöl och smula till sist ner jästen. Häll försiktigt i allt mjöl medans ni fortsätter att röra om ordentligt
Matbröd

Matbröd

Du kan också baka bröden i två brödformar (som på bilden) smorda med lite olja. Blanda jäst och fingervarmt vatten i en stor bunke
Matbröd med smak av Italien

Matbröd med smak av Italien

Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet. Tag upp degen och knåda den slät med resten av mjölet
Glutenfria matbröd!

Glutenfria matbröd!

Här är även receptet på mitt bröd som jag lagade igår, ett riktigt bra bröd som man kan utveckla med goda smaker