Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Smula ner jästen i mjölken och tillsätt sirap, salt och lite mjöl i taget. 1 msk sirap. Lägg länderna i var sin brödform, 1½ l, klädda med bakplåtspapper. 1 msk sirap
Pensla lätt medsirapsvatten. Arbeta ut den med händerna eller kavla ut den till en rektangulär kaka. Tillsätt resten av degspadet, kryddorna och sirapen
Börja med att koka upp gröten. Blanda samman jäst, sirap, olja och degvätskan så att jästen löser sig. Lägg småbröden direkt på bakplåtspapper och täck med bakduk
Pensla lätt medsirapsvatten. Arbeta ut den med händerna eller kavla ut den till en rektangulär kaka. Tillsätt resten av degspadet, kryddorna och sirapen