Lägg brödet sedan på en smord plåt och skåra brödet på några ställen med en vass kniv. 25 g färsk jäst (1 paket) eller motsvarande mängd torrjäst (½ förpackning)
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Våra barn har alltid uppskattat den här sortens sätt att äta, med händerna istället för med bestick, vilket säkerligen bidragit till att det har varit ganska enkel att få dem att äta lite annorlunda mat
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Vill man baka det som vanligt matbröd utan bakmaskin så går det naturligtvis också bra. Ladda bakmaskinen med ovanstående ingredienser och kör normalprogram
Jag är inte mycket för att baka matbröd men jag hittade ett recept som jag inte kunde motstå. Täck över bunken med handduk, en tallrik eller plastfolie
Jag älskar att använda äpple i matbröd – det smakar inte äpple utan bidrar inte bara med fibrer och vätska utan och snaturlig sötma och syra som helt enkelt ger fyllighet och djup
Varesig i matbröd eller i lussebullar. Sen är det det där med russin. med mandelmassa. Och sen kombinerar man det hela med den gamla välkända principen att "allt blir godare med smör" så får man detta resultat