Matbröd rågmjöl recept

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Mättande är den också av alla frön och det grova rågmjölet
Nyttigt Matbröd

Nyttigt Matbröd

Med det här recepter får du en nyttig och gott matbröd, full med godsaker som är perfekt med smör och ost till frukost eller kvällsfika med te
Grovskållat matbröd

Grovskållat matbröd

Blanda med rågmjöl, havregryn, salt, socker och olja. 2 dl grovt rågmjöl. Låt vattnet (4 dl) nästan koka upp i en kastrull
Nattjäst bröd med råg och morot

Nattjäst bröd med råg och morot

Tillsätt sedan rågmjöl och vetemjöl som du tillsätter lite i taget. 6g jäst (ungefär 6 st ärtstora bitar) 6 dl kallt vatten 1 skalad och riven morot 1 msk honung 3 tsk salt 1 msk olivolja 2 dl fint rågmjöl Ca 12-13 dl vetemjöl Gör så här. 2 dl fint rågmjöl
Grovt bröd

Grovt bröd

4 dl grovt rågmjöl. 4 dl grovt rågmjöl. 2 formbröd. Dag 1. 2 dl rågkross. 2 dl solrosfrö. 1 dl linfrö. 2 tsk salt. 4 dl vatten
Morotsfrallor

Morotsfrallor

Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl lite i taget. 3 dl fint rågmjöl. 3 dl fint rågmjöl. Ärligt talat, finns det något godare än nybakat varmt bröd med massor av smör som smälter på
Surdegsbröd med skållat Ölandsvete

Surdegsbröd med skållat Ölandsvete

Tillsätt rågmjöl och nästan allt vetemjöl. skållningen / 4,5 dl vatten / 300 g rågsurdeg / 25 g jäst / 1 dl solrosfrö / 1 dl pumpafrö / 100 g grovt rågmjöl / 750 g vetemjöl special / 25 g honung / 25 g havssalt. 100 g grovt rågmjöl
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Att baka riktigt gott matbröd  är ett äventyr i sig och kräver om man vill nå ett ypperligt resultat, uppmärksamhet, kreativitet, experimentlusta och modet att våga misslyckats när man tror att man hittat sin teknik
Fredagsmys med tapas

Fredagsmys med tapas

Måsens matbröd, 2-4 baguetter. 1 ½ dl grahamsmjöl/rågmjöl + 11 dl vetemjöl. -) Måsens matbröd, 2-4 baguetter 25 g jäst. 1 ½ dl grahamsmjöl/rågmjöl + 11 dl vetemjöl
Bovetebröd (naturligt glutenfritt)

Bovetebröd (naturligt glutenfritt)

Ett saftigt, rejält och gott bröd som mättar till frukost eller som matbröd. Det används traditionellt i blinier och är ett bra näringsrikt glutenfritt alternativ till vetemjöl eller rågmjöl
Pepparkaksbröd

Pepparkaksbröd

Sött matbröd med pepparkakssmaker. 5 l fint rågmjöl7. 5 l fint rågmjöl. Blev bjuden på fika före kören i torsdags hemma hos Gunnel
Rågbullar med morot

Rågbullar med morot

Jag har ofta morot i matbröd, det blir gott och ger fin färg. De här bullarna får en lite hård och nästan knastrig skorpa av det grova rågmjölet
Saftiga och lite grövre tekakor

Saftiga och lite grövre tekakor

jäst för matbröd. grovt rågmjöl. Häll ner grahamsmjöl, rågmjöl och rågsikt och sätt igång assistenten så att mjöl och vätska blandas väl
Mörkt bröd

Mörkt bröd

5 dl extra grovt rågmjöl. Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform
Glögglimpor

Glögglimpor

Jag ville testa att baka matbröd med glögg i, så jag bestämde mig därför för att använda den sista glöggen i flaskan till att baka dessa limpor