Fritolkning av ett recept på rågkakor i boken "Baka matbröd" från Ica. receptet. Mängden rågmjöl tillsammans med rågflingorna gav brödet en kraftig smak av råg, vilket jag tycker är väldigt gott
jäst för matbröd. Här kommer ett uppdaterat recept på ett riktigt härligt bröd. grovtrågmjöl. Häll ner grahamsmjöl, rågmjöl och rågsikt och sätt igång assistenten så att mjöl och vätska blandas väl
Recepten är till största delen skrivna av amatörbagare så ibland kan de vara lite knapphändiga, men som tur är gör ju inte det så mycket när man bakar matbröd
Eftersom det var ganska tråkigt väder igår så passade jag på att vara inne och baka lite matbröd. Det är tur att jag har bloggen så att jag är tvungen att skriva upp allt jag gör annars kan sådana här improviserade recept lätt försvinna, vilket vore synd för de här goda limporna vill jag baka flera gånger
Jag är verkligen ingen person som gillar och baka matbröd och bullar. Jag gillar inte att ha frukt, nötter o russin i bröd så jag bakar utan de, men låter det stå kvar i receptet så kan ni baka efter ert tycke o smak
Ja testade receptet som stod på burken och det jäste som det skulle, tror jag det när man måste tillsätta 25 gram färsk kronjäst. ½ pkt (25 g) Färsk KronJäst för matbröd. 4 dl (240 g) Rågmjöl, grovt
Matbröd Surdeg. Vi snubblade över början till detta recept i en veckotidning, och efter lite pyssel är vi nu mycket nöjda med resultatet, som ser ut som följer