Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar
Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
Recept matbröd, limpor & frallor. Hälsosamt matbröd, havregrynslimpor. 2016-08-25, 21. 25. Länge sen jag bakade nått bröd, ikväll fick jag lite tid över efter träningen
Låt dem svalna på galler utan bakduk. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, vetemjöl, äpple, salt och rågsikt