Det här knådfria matbrödet är riktigt enkelt att baka, kruxet är väl mera att få till det med tiden då brödet ska jäsa i två längre omgångar, plus minst en halvtimme på plåten innan gräddning
7-9 dl vetemjöl. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om. Tillsätt salt,sirap,olja,solroskärnor och krossade linfrön
Arbeta in vetemjöl tills du får en smidig och klibbfri deg. ca 18 - 20 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen. ca 18 - 20 dl vetemjöl + lite extra till utbakningen
13 dl (ca 800 g) vetemjöl. Mät upp mjöl, salt och fett i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen, tillsätt fingervarmt (37 grader) vatten och slamma upp jästen, tills det inte finns några klumpar
12 dl vetemjöl. Lägg jäst i en bakbunke, strö över salt och tillsätt honung så att jästen löser sig. Under tiden kokas en gröt av 4-kornskross och vatten (tar ca 10 min
Låt matbrödet svalna på galler. Arbeta in vetemjölet, salt och olja och knåda i minst 5 minuter. Grädda matbrödet i ca 45 minuter i nedre delen av ugnen. 1,5 liter vetemjöl special
9 dl vetemjöl. Lös upp jästen i lite av det fingervarma vattnet. Häll på resten av vattnet, honungen, havssaltet, olivoljan och arbeta in det mesta av mjölet
Häll i vetemjölet och knåda degen 5-10 minuter. Allt gott kan man stoppa i bröd(nästan) =)Vitlök kanske är lite ovanligt att ha i degen, men det blev jätte gott
Blanda vetemjöl och grahamsmjöl samt tillsätt det till vätskan. Tittar in här en kortis denna onsdagskväll för att tipsa om ett riktigt gott och enkelt matbröd jag har testat