Matbröd med filmjölk och russin recept

Grahamsbullar - med och utan russin

Grahamsbullar - med och utan russin

Receptet härstammar från boken "Baka matbröd", fast jag har anpassat det efter mina önskemål  och ändrat lite här och där
Frukt och nötböd

Frukt och nötböd

Matbröd. Bröd medfilmjölk,. Ta brödet ur formen och låt svalna på galler eller i en handduk. Frukt och nötbröd,
Glutenfri honungslimpa med russin

Glutenfri honungslimpa med russin

Tillsätt filmjölkenoch honungsvattnet. Blanda mjölmix, havregryn, russinoch bakpulver i en bunke. Värm vattnet och smält honungen i det
Grov rågkaka med russin

Grov rågkaka med russin

Fritolkning av ett recept på rågkakor i boken "Baka matbröd" från Ica. Blanda ut jästen medfilmjölken, och tillsätt sedan rågflingorna ochrussinen
Glutenfritt vörtbröd + recept glutenfri vörtmix (krydda)

Glutenfritt vörtbröd + recept glutenfri vörtmix (krydda)

Receptet är taget ur boken Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter. Vill du kan du ta ett recept på ett annat av dina favoritbröd och krydda med din egen glutenfria vörtkryddmix som du hittar recept på längst ned
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. 5 dl filmjölk. Ingen jäsning
5-minuters bröd!!

5-minuters bröd!!

Jag är verkligen ingen person som gillar och baka matbrödoch bullar. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda medrussinenoch alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
Russinlimpor

Russinlimpor

Jag tycker det är jättegott att ha russin eller annan torkad frukt i matbröd eftersom det gör brödet saftigt och lite lagom sött
Nettans siraps limpor

Nettans siraps limpor

Recept matbröd, limpor & frallor. Russin (om man så önskar, jag brukar göra en medrussinoch en utan russin)
Snabba fruktbrödet

Snabba fruktbrödet

Vill man baka och inte har så mycket tid, då kan du prova det här fantastiskt goda matbrödet. Ät med bara smör eller eventuellt med en skiva god ost
Filmjölksbröd med frukt

Filmjölksbröd med frukt

Matbröd ♥. Blanda grahamsmjöl, havregryn, salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin/nötter, sirap och bikarbonat i en bunke
Matbröd

Matbröd

Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda medrussinenoch alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölksblandningen
Godmorgon världen och en himla massa bröd...

Godmorgon världen och en himla massa bröd...

Idag blir det matbrödoch baguetter. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda medrussinenoch alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
Grov snabblimpa

Grov snabblimpa

Enkelt och ljuvligt gott och riktigt saftligt matbröd. Rör ner filmjölk, sirap, lingonsylt ochrussin. dinkelmjöl3 dl vetemjöl1½ tsk salt2 tsk bikarbonat4 dl filmjölk2 msk sirap3 msk lingonsylt½-1 dl russinBlanda alla torra ingredienser. Häll i avlång smord brödform och grädda i nedre delen av ugnen (175 grader) i ca 1 timme. 4 dl filmjölk. ½-1 dl russin
Julförberedelse

Julförberedelse

Vad är julen utan matbröd. sirap ochfilmjölkenoch blanda med en sked till en lös deg. I helgen har jag börjat med bakningen och handla till dukningen

Matbröd med aprikoser

Blanda med de torra ingredienserna ochfilmjölken. Blanda filmjölkoch sirap i en bunke. Hacka hasselnötterna och aprikoserna grovt