Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt. Riv sen i ett äpple, blanda ner 4 dl naturell youghurt och 3 msk honung. Häll smeten i en smord brödform, toppa med linfrön och solroskärnor och ställ in i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 1 timme och 20 minuter. 1 dl russin. 3 msk honung. ca 1 timme och
Men idag blir det ett riktigt gott glutenfritt matbröd. Om du inte gillar gojibär kan du givetvis byta till något annat, russin eller torkade lingon t ex
Blanda mjölmix, havregryn, russinoch bakpulver i en bunke. Värm vattnet och smält honungen i det. Stjälp upp limpan på en duk och vira in den att svalna
I ochmed det blir innehållet av både fibrer och mineraler optimalt. Jag har också kommit underfund med att en frukost på bröd inte är den bästa starten för mig, även om det är ett grövre bröd utan vetemjöl
Pensla lussebullarna med uppvispat ägg och dekorera medrussin. Fördela i smeten i en sprits och spritsa ut ca tio lussebullar på en plåt med bakplåtpsapper
Underbart gott varmt med smör som smälter lite, och kanske ett par ostskivor – varm choklad till är inte fel nu när hösten börjar göra sig påmind… Sen är det ju alltid härligt att ha lite hembakat matbröd i frysen att ta fram till frukosten
Idag blir det matbrödoch baguetter. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda medrussinenoch alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
Med både porter och julmust i degspadet får matbrödet en fin mustighet. Eller vilken annan gång som helst när man är sugen på ett gott vörtbröd, med eller utan russin