Tillsätt den kokta mathavren rör om. 4 port mathavre. Koka mathavre enligt anvisningar på förpackningen men ta 1 buljongtärning istället för salt. 4 port mathavre
Tillsätt mathavre och curry och stek i ytterligare några minuter. 4 portioner kokt mathavre. Fräs vitkål, paprika och vitlök ett par minuter i stekpanna
Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spansk serranoskinka och syrlighet från dressingen
Tillsätt mathavren och timjan och fräs ytterligare någon minut, så havren blir genomvarm. Nu var jag sugen att prova mathavre, det enda är att det inte finns några garantier för att den enbart innehåller 100% ren havre, men jag beslutade mig för att testa i alla fall. 2 dl Mathavre, ej kokt. Koka mathavren i 4 dl grönsaksfond (alltså vattnet och fonden) enligt tidsangivelsen på paketet. 2 dl Mathavre