Hacka matjesill och ägg. Koka ihop, häll upp i ett glas och toppa med vispad kanelgrädde. Jag som aldriggillat kaffe har ju som sagt börjat druckit kaffe nu helt plötsligt, hur det nu gicktill
Tillsätt ost, matjesill och späd med lite mjölk till tunnare konsistens. Servera iglas med sugrör. Nordisk ”caesar” med färskpotatis, rädisor, räkor och ägg
Servera cocktailenifinaglas och toppa med såsen. En cocktail av allt det goda från midsommar. Kanske ett bra sätt att ta tillvara rester, eller ett mer raffinerat sätt att bjuda sillen
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
JAg gjorde ett fint fat med matjesill, bredde över creme fraiche blandat med majonnäs och dekorerade sedan fatet med hackade rödbetor, hackat ägg, gräslök, purjolök och dill
Blötlägg gelatineti kallt vatten. Koka upp grädde och citronskali en kastrull. Ställ av kastrullen från plattan, lägg igelatinbladen och vispaigräddfilen
Vi var sugna på matjesill och ställde in oss på det redan på förmiddagen. Efter sillen njöt vi lax med mandelpotatis, dillmajonäs och ett glas kall Sauvignon Blanc