8 stora kokta potatisar. 12 askar á (200g) matjesill. 1smör eller margarin. 1riven ost. 18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarinriven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileernaibitarSkiva de skalade lökarna tunt Blanda ägg och mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt ini 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tillsäggstanningen stelnat
Finhackamatjesillfiléerna och hacka ägget. De går bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra tillsig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dillinnanservering
Lägg över matjesillen. Skrubba nypotatisen och lägg de i botten av en ugnsform. 45min. Klipp gräslöken i 1 com långa bitar. Blanda grädden med spadet från 1 av burkarna samt hälften av gräslöken och häl över potatisen och sillen. Sätt iniugnen på 175 grader oxh vänta tillspotatisen är färdig(beroende på hur stora de är)