Matjesill i ugn recept

Låda på matjesill

Låda på matjesill

8 stora kokta potatisar. 12 askar á (200g) matjesill. 1smör eller margarin. 1riven ost. 18 stora kokta potatisar 2 askar á (200g) matjesill 2 stora gula lökar 2-3 dl mjölk 2-3 ägg smör eller margarinriven ostSätt ugnen på 225 grader Skala potatisarna om det inte är gjort och skiva dem Skär fileernaibitarSkiva de skalade lökarna tunt Blanda ägg och mjölk Smörj en ugnssäker form Varva potatis, sill och lök Häll äggstanningen över Strö över rikligt med riven ost Sätt ini 225 graders ugnsvärme och grädda ca 35 min eller tillsäggstanningen stelnat
Minipajer med matjesill

Minipajer med matjesill

Finhackamatjesillfiléerna och hacka ägget. Små goda pajer som passar bra på buffén, påskbordet, midsommar mm
Minipajer med matjesill

Minipajer med matjesill

Små goda pajer med matjesill. Testa nått nytt på julbordet iår. Finhackamatjesillfiléerna och hacka ägget
Ugnsrostade rotfrukter & grönsaker

Ugnsrostade rotfrukter & grönsaker

Fantastiskt goda Rutes matjesill som jag gjorde för första gången på midsommarafton men som sen även fanns med som inslag på vårt julbord i julas
Surströmming, tunnbröd & gummröra

Surströmming, tunnbröd & gummröra

Byt ut ansjovisen mot matjesill, kaviar eller kanske blanda ner litesurströmming. Idagskriver jag och Michael om den sura premiäreni Metro
Minipajer till påskbordet

Minipajer till påskbordet

Finhackamatjesillfiléerna och hacka ägget. Små goda pajer som passar bra på buffén, påskbordet, midsommar mm
Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Tog reda på vad som skulle finnasi en Jansson och satte sedan ihop ett eget recept, allt detta för att överraska mamma igår på julafton
Matsedel vecka 25

Matsedel vecka 25

Vi åt matjesill med nypotatis, gräddfil och gräslök till lunch och vigrillade på kvällen. Torsdag - Ugnsgratinerad kassler ichilisås

Min midsommar

Utöver den obligatoriskamatjesillen med alla dess tillbehör så fanns det även najadlax (gravad och kallrökt) iskivor
Matsedel vecka 25

Matsedel vecka 25

Midsommarafton - Matjesillsfat. Så här isommartider så kanske man villgrillasinkyckling ute på grillenistället för iugnen
Pauls sillskola

Pauls sillskola

Värm rödbetorna iugn. Gravad strömming. Blanda vatten, ättika och salt. Dra strömming och lägg i lagen. Låt liggatillsströmming är vit rakt igenom

Midsommar

Hos oss blir det knipplök rostad iugnen, späda nykokta rödbetor och matjesill som arrangeras på stort fat
Matsedel vecka 25 - Midsommarveckan

Matsedel vecka 25 - Midsommarveckan

Matjesill, nypotatis, gräddfil och gräslök som avrundas med en god härlig jordgubbstårta. Torsdag - Ugnsgratinerad kassler ichilisås
Minipajer till påskpuffén

Minipajer till påskpuffén

Finhackamatjesillfiléerna och hacka ägget. De går bra att förbereda dagen innan (blir ännu godare när de fått stå och dra tillsig), förvara i kyl i burk med lock eller på fat med plastfolie över, garnera med dillinnanservering
Jansson på matjesill

Jansson på matjesill

Skala och strimlapotatisenitändstickstjocka stavar och blanda den med finhackad lök i en smord ugnsfast form

Midsommar i ugn

Lägg över matjesillen. Skrubba nypotatisen och lägg de i botten av en ugnsform. 45min. Klipp gräslöken i 1 com långa bitar. Blanda grädden med spadet från 1 av burkarna samt hälften av gräslöken och häl över potatisen och sillen. Sätt iniugnen på 175 grader oxh vänta tillspotatisen är färdig(beroende på hur stora de är)