Det här är en jätte enkel och raffinerad cocktail av matjesill, rödlök, finhackat ägg och romsås. Så vegetarianer kan också göra sillcocktail om sillen ersätts med inlagd aubergine
Idag lägger vi till ännu en smarrig sillinläggning till vår samling av recept på inlagd sill, en samling som börjar bli ganska stor och som vi nästan våga kalla diger
Då slog det mig plötsligt att min favoritsil från i somras, var en variant med matjesill, rödbetor, lök, pepparrot, brynt smör…inspirerad av Mathias Dahlgrens goda lunchsill som jag åt på Matbaren tidigare i år
Dela och blanda potatis, ägg, matjesill och matjesspad. Kvarg Ketchup Vinäger Pickels Finhackad lök Blanda Har du inte pickles så kör inlagd gurka samt vanlig morot
matjesill (uppskuren i mindre bitar) + valfri smaksättning (se nedan). På senare år har jag dock börjat gilla det men då måste det vara en smakrik sill, gärna inlagd i någon god "gegga"
Jag tycker att det är supergott med inlagd sill, men det är sällan jag brukar tycka om någon annan än vanlig matjesill, löksill eller absoluta favoriten Kerstins gula sill
Det var senapssill, inlagd sill, matjesill, gräddfil, lax, potatis, köttbullar, prinsar, västerbottenpaj, skinka, färsk potatis, ägghalvor i form av möss, en massa grönsaker och vitlöksbröd
Låt matjesillen rinna av och lägg den i en smord ognsäker form. Sätt under tiden in matjesillen i ugnen 5 - 8 min tills filéerna är löjumma. 4 matjesillfiléer. 1 inlagd rödbeta