Matjesill och chop chop ligger väldigt högt upp på toppen. Vissa saker ska enligt mig bara finnas - chop chop, ägghalvor, sill, ost, salt rulle, kalvsylta med rödbetor
Då slog det mig plötsligt att min favoritsil från i somras, var en variant med matjesill, rödbetor, lök, pepparrot, brynt smör…inspirerad av Mathias Dahlgrens goda lunchsill som jag åt på Matbaren tidigare i år
Matjesill och chop chop ligger väldigt högt upp på toppen. Vissa saker ska enligt mig bara finnas - chop chop, ägghalvor, sill, ost, salt rulle, kalvsylta med rödbetor
JAg gjorde ett fint fat med matjesill, bredde över creme fraiche blandat med majonnäs och dekorerade sedan fatet med hackade rödbetor, hackat ägg, gräslök, purjolök och dill
Blanda majonäs, gräddfil och senap i en skål, Hacka lök, gurka, rödbetor och äggen. Servera med kokt småpotatis 2 st inlagda rödbetor. 250 gram Matjesill , Mildare med löksill
Låt matjesillen rinna av och lägg den i en smord ognsäker form. Sätt under tiden in matjesillen i ugnen 5 - 8 min tills filéerna är löjumma. 4 matjesillfiléer
Lägg potatis i botten med matjesill och rödbetor. Linda in rödbetor i folie. Jag fick en sådan inspiration till att skapa min egna matjesilltallrik att jag gick hem och började koka ihop ett eget recept på den här matjessilltallriken, som jag inte kunde släppa ur tankarna
Vi var sugna på matjesill och ställde in oss på det redan på förmiddagen. Dvs med inlagda rödbetor, kokt ägg, hackad rödlök, creme fraiche med majonäs ovh naturligtvis god potatis och nyskördad gräslök
Matjessill med kapris och rödbetor. Skär matjesill (3 burkar à 200g) i mindre bitar. Koka 400 g färska rödbetor i saltat vatten tills de är mjuka. Lägg upp sillen tillsammans med rödbetorna, 1 1/2 dl stora kapris, en finhackad rödlök och 2 msk hackad gräslök