Ett recept ur ICAs buffé tidning som kom i poster runt midsommar. 2 bukar matjesill á 200 g10 cm purjolök1 liten rödlök1 dl vispgrädde 1 dl creme fraiche 1 dl kaviar på tub1/2 dl finhackad dill1/2 dl finskuren gräslökNymalen svartpepparSkala och finhacka rödlöken. 2 bukar matjesill
Grönt äpple, dijonsenap, lime, gräddfil, gräslök, dill och matjesill. Hela receptet hittar du här. En citrussill i klassisk 1-2-3 lag där citronsaft fick ersätta ättikan och en krämig äppelsill med matjesill och gräddfil
200 g mästarmatjes, mild matjesill. Receptet gäller för 10 st 200 g mästarmatjes, mild matjesill 150 g kokt potatis 1 salladslök ca 50 g tärnad gurka ½ dl hackad färsk dill 1 löskokt ägg Vispat brynt smör
Gubbmiddag – sommarsalt matjesillsallad av kokt färskpotatis, hackat ägg, matjesill i små bitar, brynt smör garnerad med gräddfil och nyklippt gräslök på en bädd av krispig sallad