Mixa 250 gr kavring med 75 gr smör, som sen trycks ut i form med avtagbar kant. Blanda 3dl gräddfil, 250 gr kesella, 1 hackad rödlök, 1 dl dill och två burkar matjesill. Blötlägg 5 gelatinblad, som sen smältes på svag värme och till slut blandas med ovanstående. 75 gr smör
Mixa kavringen i en mixer och smältsmöret. Rör ner smöret i kavringen. Matjesill, gräddfil, gräslök och nypotatis till lunch och de obligatoriska jordgubbarna till efterrätt
Avsluta med smöret och låt det smälta lite över rödbetorna. Dra strömming och lägg på smörpapper. Vispa smöret luftigt, rör i matjessill, dill och smaka av med citronjuice, salt och svartpeppar
Slå det brynta smältasmöret över rätten. Matjesill på svärfars vis 12 pers 1 kg matjessillfilé, av fast och fin sort, skuren i bitar. 500 g smör, smält och bryn gärna lite lätt. 500 g smör
Rör sedan försiktigt ner matjesill, polkabetor och päron. Värm försiktigt blandningen i en kastrull och blanda därefter ner gelantinbladen och rör om till dess att de smält
På vår midsommarbuffé hade vi förutom skagencheescaken även rökt lax och sik, olika sorters sillar, nypotatis, ägghalvor med räkor, fetaostsallad, matjesill med gräddfil, ägg och gräslök
Klä en springform (en form med avtagbar kant) med bakplåtspapper och Riv sedan kavringen och smältsmöret, blanda samman och tryck ner i formen låt det sen stå kallt