Vi åt matjesill med nypotatis, gräddfil och gräslök till lunch och vi grillade på kvällen. När det är sommar och varmt är det godast att äta något lättsamt tycker jag och då är sallader alltid bra
Barnen lekte och hade roligt, matjesill inmundigades och rosévin dracks över en massa gott snack. Servera varma tillsammans med lönnsirap och en klick smör, eller lite färska bär och kanske en klick grädde
Matjesill, nypotatis, gräddfil och gräslök som avrundas med en god härlig jordgubbstårta. När det är sommar och varmt är det godast att äta något lättsamt tycker jag och då är sallader alltid bra
När det var dags för lunch dukade vi fram matjesill, färskpotatis, rädisor, köttbullar, prinskorv, gräddfil, gräslök, löjromsägg, crustader fyllda med creme fraiche, rödlök och löjrom samt alkoholfri öl som dryck
Sätt i den i en varm ugn på 200 grader och grädda i ca 1 timma. Traditionellt så gör man en Janssons frestelse på ansjovis, men när man arbetar i restaurangkök använder man sig ofta av något som heter ansjoviskryddad sillfilé när man lagar rätten
Lägg sen ner matjesillen (häll bort spadet innan). Såsen är god även till bakad potatis, el laxen, och rekomenderar den verkligen lägga på varma baguetterna och kräftorna
Den här veckan har jag serverat riktig husmanskost, det har varit Pyttipanna, Burksskinka och Matjesill med Färsk potatis, Dillkött och bärkrämer och pajer i alla dess former