Matjesillstårta recept

Matjesillstårta

Matjesillstårta

Gör en matjesillstårta och ställ fram på bordet vetja - med en lite mildare sill-smak för den som kanske har lite svårt för just matjesillens lite speciella smak
MUSLI DAGS..

MUSLI DAGS..

Annars blir det nog en lugn kväll, ska förberede mig lite på vad jag skall ha med mig på midsommar tänkte jag, en matjesillstårta
Matjesillstårta

Matjesillstårta

Här kommer ett recept som jag gjort så himla länge. Jag tittade på receptet och det var från 1996. Men är det gott så är det
Recept: Matjesillstårta

Recept: Matjesillstårta

Matjesillstårta. I påskas testade jag att göra en matjesills-tårta. Och det vart ju en succé. Så självklart tänkte jag ju nu dela med mig utav receptet
Recept: Matjesillstårta

Recept: Matjesillstårta

Matjesillstårta. Förra påsken testade jag att göra en matjesills-tårta. Och det vart ju en succé. Så självklart tänkte jag ju nu dela med mig utav receptet

Klassisk matjesillstårta

Klassisk matjesillstårta   Till midsommar hör en klassisk matjesillstårta till. Matjesillstårta (16 bitar) 100g smör 200g kavringsbröd 1 krm salt 4 gelantinblad (eller motsvarande i gelatinpulver) 250 g matjesillsfiléer (spara ce 1 dl spad) 3 kokta ägg 3 dl gräddfil 3 dl creme fraiche 1 rödlök Börja med att smälta smöret medan du mixar (eller hackar fint) kavringen

Matjesillstårta

Smula brödet, smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Platta ut blandningen i en rund form med löstagbar kant

Upplandskubb (kokt bröd)

Häll mjölsorterna i degbunken. Blanda vatten sirap och salt och värm upp så att det är 37 grader. Vispa om så att alla ingredienser löser sig