Gör en matjesillstårta och ställ fram på bordet vetja - med en lite mildare sill-smak för den som kanske har lite svårt för just matjesillens lite speciella smak
Matjesillstårta. I påskas testade jag att göra en matjesills-tårta. Och det vart ju en succé. Så självklart tänkte jag ju nu dela med mig utav receptet
Matjesillstårta. Förra påsken testade jag att göra en matjesills-tårta. Och det vart ju en succé. Så självklart tänkte jag ju nu dela med mig utav receptet
Klassisk matjesillstårta  Till midsommar hör en klassisk matjesillstårta till. Matjesillstårta (16 bitar) 100g smör 200g kavringsbröd 1 krm salt 4 gelantinblad (eller motsvarande i gelatinpulver) 250 g matjesillsfiléer (spara ce 1 dl spad) 3 kokta ägg 3 dl gräddfil 3 dl creme fraiche 1 rödlök Börja med att smälta smöret medan du mixar (eller hackar fint) kavringen