Dela kavringen i mindre bitar och mixa den till smulor. Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 250 g Kavring
I mitt fall gjorde jag inte en klassisk kavringsbotten, utan en vanlig pajdegsbotten. Det är nämligen en matjesilltårta jag bjuder på idag och personligen tycker jag det är sååå gott
Mixa eller finhacka kavringen och mosa eller mixa ihop till en smulig blandning. 1200 g kavring. Fördela och tryck ut kavringsblandningen i botten på en rund 24 cm form gärna med löstagbar kant eller motsvarande form (1 - 2 avlånga brödformar fungera också eller sockerkaksform - tips - klä form med gladplast om du inte har löstagbar kant) Dags för fyllningen
Mixa det med kavringen i matberedare. Fördela jämnt på kavringsbottnen. 230 g matjessill (hela filéer eller bitar)50 g smör eller margarin300 g kavring3 gelatinblad1 dl hackad gräslök 2 dl lättcrème fraiche2 1/2 dl kesellaGör så här1. 300 g kavring
Matjesilltårta. Mixa kavringen och blanda med smält smör. Joanna Matjesilltårta. 200 g matjessill1 hackad rödlök250 g kesella3 dl gräddfil4 gelantinblad200 g kavring75 g smör
Matjesilltårta som är ljuvlig Matjessilltårta 20 minuter + minst 4 timmar Betyg. (7 st) Gör så här Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form, ca 24 centimeter i diameter. 14 bitar 100 g smör 200 g kavring 4 gelatinblad 250 g matjesfiléer, finhackade 0,75 dl spad från matjessillen 3 dl gräddfil 3 dl crème fraiche 1 rödlök, skalad, finhackad Garnering. 200 g kavring