Matjesilltårta kavring recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Mixa kavringen och smält smör i en matberedare till en slät konsistens. Fördela över kavringsbotten, ställ kallt gärna över natten
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Mixa kavringen i en matberedare. Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Dela kavringen i mindre bitar och mixa den till smulor. Ställ matjesilltårtan i kylen tills den har stelnat, ca 3-4 timmar, eller över natten. 250 g Kavring
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Finfördela kavringen, gärna i matberedare. 250 gram kavring. Smält matfettet och blanda med brödsmulorna
Matjesilltårta

Matjesilltårta

I mitt fall gjorde jag inte en klassisk kavringsbotten, utan en vanlig pajdegsbotten. Det är nämligen en matjesilltårta jag bjuder på idag och personligen tycker jag det är sååå gott
Matjestårta matjesilltårta

Matjestårta matjesilltårta

Mixa eller finhacka kavringen och mosa eller mixa ihop till en smulig blandning. 1200 g kavring. Fördela och tryck ut kavringsblandningen i botten på en rund 24 cm form gärna med löstagbar kant eller motsvarande form (1 - 2 avlånga brödformar fungera också eller sockerkaksform - tips - klä form med gladplast om du inte har löstagbar kant) Dags för fyllningen
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring. 1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Så då matjessill hör midsommartid till så brukar jag istället göra en god matjesilltårta, vid sidan av alla andra goda sillinläggningar
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill. Mixa kavringen i en matberedare
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kavring , skivad Fyllning 0,75 dl gräslök , hackad 0,75 dl dill , hackad 3 msk dijonsenap 1 msk balsamvinäger 1 tsk strösocker 1 tsk salt 200 gram philadelphiaost 4 dl crème fraiche , 17% 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 2 krm peppar , från kvarnen efter smak Garnering 0,5 dl dill , hackad 1 st rödlök(ar) , liten 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 0,5 dl gräslök , hackad Köp receptet

Matjesilltårta

Mixa det med kavringen i matberedare. Fördela jämnt på kavringsbottnen. 230 g matjessill (hela filéer eller bitar)50 g smör eller margarin300 g kavring3 gelatinblad1 dl hackad gräslök 2 dl lättcrème fraiche2 1/2 dl kesellaGör så här1. 300 g kavring

Matjesilltårta

Lägg på ett nytt lager kavringskivor. 1 st kavring , skivad. 1. Hårdkoka 4 ägg. 2. Låt sillen till fyllningen rinna av
Tårta * 2

Tårta * 2

Matjesilltårta. Mixa kavringen och blanda med smält smör. Joanna Matjesilltårta. 200 g matjessill1 hackad rödlök250 g kesella3 dl gräddfil4 gelantinblad200 g kavring75 g smör

Midsommar och matjesilltårta

Matjesilltårta som är ljuvlig  Matjessilltårta 20 minuter + minst 4 timmar Betyg. (7 st) Gör så här Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret med kavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form, ca 24 centimeter i diameter. 14 bitar 100 g smör 200 g kavring 4 gelatinblad 250 g matjesfiléer, finhackade 0,75 dl spad från matjessillen 3 dl gräddfil 3 dl crème fraiche 1 rödlök, skalad, finhackad Garnering. 200 g kavring