Men tårtan är så god att den kan läggas ut på nytt. Lägg gelatinbladen i blöt. Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering
Lägg ihop dem. Skala och skiva äggen. Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Lägg på den sista skivan och bre resten av créme fraichen över och runt om
1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar. 4 st ägg 0,5 st liten röd lök 1 burk 200 g matjesill lite dill
Lägg i bröd/smör blandningen och platta ut i formen. Lägg gelatinbladen i blöt. Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill