Matjesilltårta m ägg recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Men tårtan är så god att den kan läggas ut på nytt. Lägg gelatinbladen i blöt. Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Snittar medägg, rökt lax, senapsdressing och krasse. Cook Time. Vegetarisk skagenröra på toast med svart tångrom och
Matjesilltårta

Matjesilltårta

finhackade ägg. Finfördela kavringen, gärna i matberedare. Smältmatfettet och blanda medbrödsmulorna. Ta upp gelatinbladen och krama ur all vätska
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Lägg ihop dem. Skala och skiva äggen. Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Lägg på den sista skivan och bre resten av créme fraichen över och runt om
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring. 4 st ägg 1 burk 200 g matjesill 4 dl crème fraiche (valfri fetthalt) 200 g färskost naturell eller gräslök (valfri fetthalt) 0,5 tsk strösocker 3 tsk vitvinsvinäger eller vit balsamvinäger 3 msk senap 0,5 dl hackad dill 0,5 dl skuren gräslök 0,5-1 tsk salt 0,5-1 krm vitpeppar. 4 st ägg 0,5 st liten röd lök 1 burk 200 g matjesill lite dill
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Så då matjessill hör midsommartid till så brukar jag istället göra en god matjesilltårta, vid sidan av alla andra goda sillinläggningar
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Lägg i bröd/smör blandningen och platta ut i formen. Lägg gelatinbladen i blöt. Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kavring , skivad Fyllning 0,75 dl gräslök , hackad 0,75 dl dill , hackad 3 msk dijonsenap 1 mskbalsamvinäger 1 tsk strösocker 1 tsk salt 200 gram philadelphiaost 4 dl crème fraiche , 17% 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 2 krm peppar , från kvarnen efter smak Garnering 0,5 dl dill , hackad 1 st rödlök(ar) , liten 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 0,5 dl gräslök , hackad Köp receptet

Matjesilltårta

garnera medrom och fint hackad rödlök, klyftade ägg och räkor. Smältmatfettet. Mixa det med kavringen i matberedare

Matjesilltårta

Hacka de kokta äggen och blanda ner demtillsammansmed fint hackad dill och gräslök. Lägg på ett nytt lager kavringskivor