Matjesilltårta med kavring recept

Matjesilltårta

Matjesilltårta

Tryck ut i en rund form med löstagbar kant. Mixa kavringen och smält smör i en matberedare till en slät konsistens
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Detta recept på matjesilltårta har jag lagt ut innan fast med annan garnering. a avsnittet av Jul med Ernst och jag ska så klart kolla
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda sillen och löken med kvarg och crème fraiche. Dela kavringen i mindre bitar och mixa den till smulor
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Smält matfettet och blanda med brödsmulorna. Finfördela kavringen, gärna i matberedare. Ta fram och garnera med matjesfile, rödlök och gräslök
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Blanda smulorna med det smälta smöret. I mitt fall gjorde jag inte en klassisk kavringsbotten, utan en vanlig pajdegsbotten
Matjestårta matjesilltårta

Matjestårta matjesilltårta

Lägg i en bunke med en msk av lagen. Mixa eller finhacka kavringen och mosa eller mixa ihop till en smulig blandning
Silltårta - Matjesilltårta

Silltårta - Matjesilltårta

1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring. 1 st ca 550 g köpt skivad kavring eller  ca 550 g hembakad kavring
Matjessilltårta

Matjessilltårta

Så då matjessill hör midsommartid till så brukar jag istället göra en god matjesilltårta, vid sidan av alla andra goda sillinläggningar
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Matjesilltårta är en tårta med botten av kavring och en fyllning med bla matjesill, rödlök och dill. gräslök med blommor
Matjesilltårta

Matjesilltårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st kavring , skivad Fyllning 0,75 dl gräslök , hackad 0,75 dl dill , hackad 3 msk dijonsenap 1 msk balsamvinäger 1 tsk strösocker 1 tsk salt 200 gram philadelphiaost 4 dl crème fraiche , 17% 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 2 krm peppar , från kvarnen efter smak Garnering 0,5 dl dill , hackad 1 st rödlök(ar) , liten 1 burk(ar) matjessill 4 st ägg , hårdkokta 0,5 dl gräslök , hackad Köp receptet

Matjesilltårta

Mixa det medkavringen i matberedare. garnera med rom och fint hackad rödlök, klyftade ägg och räkor. Fördela jämnt på kavringsbottnen

Matjesilltårta

Hacka de kokta äggen och blanda ner dem tillsammans med fint hackad dill och gräslök. Lägg på ett nytt lager kavringskivor
Tårta * 2

Tårta * 2

Matjesilltårta. Mixa kavringen och blanda med smält smör. Midsommarhelgen spenderade vi med ett glatt gäng kompisar i Varberg

Midsommar och matjesilltårta

Midsommar med go mad. Matjesilltårta som är ljuvlig  Matjessilltårta 20 minuter + minst 4 timmar Betyg. (7 st) Gör så här Smält smöret och mixa kavringen i en matberedare eller mixer. Blanda det smälta smöret medkavringsmixet och tryck ut smeten i en rund form, ca 24 centimeter i diameter. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 minuter. 14 bitar 100 g smör 200 g kavring 4 gelatinblad 250 g matjesfiléer, finhackade 0,75 dl spad från matjessillen 3 dl gräddfil 3 dl crème fraiche 1 rödlök, skalad, finhackad Garnering. 200 g kavring