Skala rödlöken och äpplet och skär dem i tärningar. Lägg matjessillfiléerna i en ugnsfast form. Blanda ner lök och äpple och stek vidare så att allt får lite färg
Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Tryck ner äpple i krämen och toppa med dill. 11 förp hela matjessillfiléer, 220 g. 11 äpple, syrligt. 12 skivor kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört 1 förp hela matjessillfiléer, 220 g 2 dl crème fraiche 150 g smör 1 äpple, syrligt 1 dillknippe saltSkär brödet i små fina bitar
Holländarna, liksom fransmännen, serverar den gärna med syrligt grönt äpple. Jag älskar matjessill. Det här receptet kan gärna göras med äppeltärningar eller -strimlor, men den här gången hade jag inte äpplen hemma utan tog salladslök som blir som ett mellanting mellan rödlöken och gräslöken – mycket gott
700 gram färskpotatis(ar) 0 salt 4 st ägg 1 st grönt äpple 0,5 st röd lök 0,5 kruka(or) gräslök 0,5 st citron(er) 2 burk(ar) matjessill 3 dl gräddfil Köp receptet
Du gör den med matjessill, lätt att hitta och den kräver inga förberedelser innan inläggningen. Detta är en sill med smaker som vi tycker passar extra bra vid denna tiden på året, perfekt till både påskhelgen och midsommarhelgen tack vare de friska smakerna från syrligt äpple och syrlig lime